Klubcsapat Bajnokság

Közlemény
Klubcsapat Bajnokság
Klubcsapat Bajnokság
Klubcsapat Bajnokság

A Balaton Golf Club Sportegyesület elnöksége sajnálatát fejezi ki a Hungarian Golf Magazinban megjelent – „Nocomment”- A sztárallűröket mellőzzük – cikk megjelenése után olvasható nyilvános vélemény nyilvánítás miatt.

Az Elnökség határozott véleménye, hogy a hasonlú hangulatú nyilvános viták nem segítik elő a golf népszerűsítését. A fentiekben hivatkozott cikk okán fontosnak tarjuk megosztani a közvéleménnyel, hogy a Balaton Golf Club – és a pálya üzemeltetését végző elődje, a Royal Balaton Golf Club is – több, mint egy évtizede folyamatosan lehetőséget biztosított a kiemelt eredményeket elérő junior versenyzőknek a pálya térítésmentes korlátlan használatára, beleértve a driving range-en, a putting green-en történő gyakorlást a Club által biztosított labdákkal.

Ezt a jövőben is biztosítani kívánja annak ellenére, hogy egyes fiatal versenyzők szülei sokszor kritizálták a körülményeket. A Club tagsága ennek ellentételezéseként jogosan remélte azt, hogy a clubok közötti versenyen mindazon versenyzők is részt vesznek, akik az ingyenes szolgáltatást hosszú éveken keresztül igénybe vették.

A Club vezetése elismeri, minden szülőnek joga eldönteni, hogy gyermekét milyen típusú, és színvonalú versenyre nevezi be. Az azonban nem sportszerű, és etikailag is támadható, ha szervezkedéssel rábír másik versenyzőt arra, hogy ne vegyen részt olyan versenyen, amelyen a saját clubját képviselhetné.

A vitát kiváltó cikk egy fajta véleményt fogalmazott meg, amellyel lehet egyet érteni, vagy azt vitatni.

Sajnos az azonban tény, hogy a golfszövetség szervezésével kapcsolatos álláspont miatt került a Balaton Golf Club hátrányba, ami miatt vélhetően mindkét – esetleg mindhárom - fél levonta a tanulságot a jövőre vonatkozóan. Felnőttként, szülőként, sportklub vezetőjeként feladatunk a fiatal korosztály támogatása, a golf játéka minél magasabb szintű elsajátításának elősegítése, de a megfelelő viselkedésre nevelés is.

Mutassunk ebben példát, még ha esetenként ez egy kis áldozattal is jár!

Kívánunk minden golfozónak sok örömöt a játékban, és jó eredményt a versenyeken!

Balaton Golf Club elnöksége